DOĞAL FÜME

Tüm fümeli ürünlerde odun talaşı kullanılarak doğal bir fümeleme uygulanır.

YÜKSEK PROTEİN

Bu ürünler içerdikleri protein miktarı açısından oldukça zengindir.

SOĞUK ZİNCİR

Tüm siparişleriniz soğuk zincire dikkat edilerek strafor kutularda buzlu olarak gönderilmektedir.

ÜCRETSİZ KARGO

300’tl ve üzeri alışverişlerde geçerlidir.

AYNI GÜN KARGO

Pazartesi – Cuma Saat 15:00’e kadar verilen siparişlerde geçerlidir.

EN BEĞENİLEN ŞİRKETLER ARASINDA

Apikoğlu 110. yılında, Capital Dergisi’nin düzenlediği, bağımsız araştırma şirketi Zenna tarafından gerçekleştirilen, “En Beğenilen Şirketler” listesinde Paketlenmiş Et Ürünleri kategorisinde Türkiye’nin en beğenilen ilk 3 şirketi arasına girmiştir.

Aynı başarısını 111. yılında yine Capital Dergisi’nin düzenlediği, bağımsız araştırma şirketi Zenna tarafından gerçekleştirilen, “En Beğenilen Şirketler” listesine üst üste ikinci kez girmeyi başararak tekrarlamıştır.

Biz Kimiz


BİZ KİMİZ?

Apikoğlu’nun hikayesi, ailemiz için özenle hazırladığımız ev yapımı sucukların eşsiz lezzetinin dilden dile dolanmasıyla başladı. Çevreden gelen yoğun talepler sonucunda satışa başlanmasının ardından Apikoğlu 1910 yılında, Türkiye’nin ilk et ürünleri imalatçısı olarak kurulmuş oldu.

Apikoğlu, 1920 yılından sonra üretimine İstanbul’da devam etmesinin ardından her geçen gün biraz daha büyüyerek ülkemizin en büyük et ürünleri imalatçılarından biri olmayı başarmıştır. Zamanla geleneksel yöntemlerden, yeni teknolojilere geçerek değişen ve gelişen dünya standartlarına uyum sağlamış ancak geleneksel lezzetinden asla ödün vermemiştir. Böylelikle Türkiye’nin en vizyoner markalarından biri olmayı da başarmıştır.

BİZİ TANIMAYA DEVAM EDİN

SUCUK MÜZESİ

Apikoğlu 1910 yılından itibaren kullandığı bazı makinelerinin bakımlarını yaparak 1997 yılında yeni fabrika binasında kendisine bir Sucuk Müzesi oluşturmuştur.

ZİYARET ET
Yüzyıllık Markalar
Hikayemiz

YÜZYILLIK HİKAYE

Apikoğlu, Türkiye’nin ilk et ürünleri markası olup, öyküsü Cumhuriyetimizin kuruluş öncesine rastlar. 1910

Kayseri’deki evlerinde hem kendileri hem de komşularına ikram için sucuk yapan ailenin, kendilerine özgü baharat karışımlarıyla çevrelerinde ilgi uyandıran bu aile içi üretimin mahsulleri, gördüğü rağbet üzerine 1910 yılından itibaren makul fiyatlarla satışa sunuldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son ve en sancılı on yılının ardından da aile İstanbul’un yolunu tuttu...


1920

1920’de Maltepe’deki eski Süreyyapaşa Plajı yakınlarında ahşap bir yalının alt katı imalathane, üst katı ikametgâh oldu. Eminönü’ndeki ürünlerin pazarlandığı dükkâna sucuk ve pastırmalar bir süre kürekli mavnalarla taşındı. Ancak ortaya çıkan lezzetin gördüğü ilginin uzun süre...

SONRAKİ YILLAR

GELENEKSEL FERMENTE SUCUK

Apikoğlu 100 yılı aşkın bir süredir üretimini geleneksel yöntemlerle ilk günden beri aynı titizlikle sürdüren, Türkiye’nin et ve et ürünleri sektörünün en uzun ömürlü markasıdır. Sığır seçiminden kurutma yöntemlerine kadar “geleneksel” üretim yolunu tercih etmiştir. Üretim ilkelerini markasının sorumluluğuna bağlı kalarak korumuştur. Kullanılan etin lezzeti sığırın özel niteliklerinden gelir. Apikoğlu ailesinin nesillerdir söylediği bir söz üretim ve satış felsefesinin de temelini oluşturur: “Apikoğlu, kendisinin yemeyeceği, çocuklarına ve sevdiklerine yediremeyeceği ürünü üretmez ve satmaz.”

İslami usullere göre veteriner hekim kontrolünde kesilmiş ve özenle seçilmiş etlerin, dana yağı, tuz ve baharatlar ile karıştırıldıktan sonra doğal bağırsaklara doldurulması ve 7-8 gün süreyle doğal fermentasyona bırakılarak olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir.

Geleneksel üretim süreci sebebiyle kıyma sucuğunun verdiği mozaik görünüme sahip olan fermente sucuklar kıvamı ve tadıyla ideal bir lezzet sunarken, görünümüyle de doğallığın verdiği çekiciliğe sahiptir.

Fermente sucuklarda klasik renk gülgûni’dir. Kırmızı ve kahverengi arası olan bu renk, doğal kuruma sürecinde kendiliğinden oluşmaktadır.

Fermente sucuğun lezzeti benzersizdir. Protein bakımından da oldukça zengindir. Sindirime de yardımcıdır. Beslenmede sindirim için faydalı olan mikro organizmalar da korunabilmektedir.

Fermantasyon işlemi ile ortaya çıkan benzersiz lezzet 100 yılı aşkın süredir Apikoğlu formülüyle üretilir.

Apikoglu Blog
Sucuk Neden Fermente Olmalı?
Doğal Sucuk Fermente Sucuktur.

Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir. DEVAMINI OKU

Fermente Sucuklar Nasıl Saklanmalı?

Sucuk ürünümüz ısıl işlem görmediği; Fermente olduğu için hassas bir üründür.

Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Ortamda bulunabilen ve bozulmaya neden olan küf, maya gibi mikroorganizmalar... DEVAMINI OKU

Dilimli Ürünler Hakkında Bilgiler

Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir?

Dilimli ürünlerin tüketimi hakkında faydalı bilgiler:

-Pastırma, Füme Etler gibi dilimli ürünlerin buzdolabından çıkartılıp... DEVAMINI OKU

Artizan Nedir ?

Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.

Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir.

Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü... DEVAMINI OKU

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.