Apikoğlu - Fermente Sucuğa Değer
Apikoğlu - Fermente Sucuğa Değer
  • Anasayfa
  • Ürünler
  • Hakkımızda
    • Biz Kimiz?
    • Tarihçe
    • Kalite Politikamız
    • Değerlerimiz
    • Kurumsal Belgeler
    • Son Söz
  • Sucuk Müzesi
  • Galeri
    • Nostalji Köşesi
  • Sizden Gelenler
  • İletişim
Apikoğlu - Sanal Mağaza Apikoğlu - Fermente Sucuğa Değer

Pastırma

Eski zamanlarda;
Kervan halinde yolculuklar ve göçler sırasında yiyecek olarak kullanılmak üzere ( veya ölecek develerin kesilmesiyle) kesilen deve etleri tuzlanarak heybeler içinde etin kanın akması için at eyerlerinin altına yükleniyordu.

Yolculuk sırasında at eyerinin üstündeki yükün veya oturan kişinin ağırlığıyla etin kanının iyice akması ve tuz ile olgunlaşması sağlanıyordu.
Bu et pastırma ürününün temelini oluşturmuştur.

Daha sonraki Anadolu kültürlerinde bu ürün dana ve sığır etinin tuzlanarak denklerde sıkıştırılması ile üretilmeye başlanmıştır. Denklerde tuzun etkisiyle kanı akan et, daha sonraki aşamada açık havada asılarak bekletilip olgunlaştırılıyordu. Bu eti dış etkenlerden ve oksitlenmeden korumak için çeşitli baharatlardan yapılan çemenle kaplanması bugünkü pastırma ürünün ortaya getirmiştir.

Sertifikalarımız

ISO-9001 ISO-22000 Helal Sertifikası

İletişim Bilgileri

Tepeören Mah. Akdeniz Sok. No:4 Tuzla / İSTANBUL

+90 (216) 304 14 16

info@apikoglu.com.tr

Çalışma Saatlerimiz

P.tesi - Cuma : 09:00 - 17:30

C.tesi - Pazar : Kapalı

Yüzyıllık Markalar Derneği
  • Ana Sayfa
  • Kalite Politikamız
  • Sosyal Sorumluluk
  • Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni
  • Sertifikalarımız
  • İletişim

All Rights Reserved. © 2021 ETSAN GIDA SAN. A.Ş. WPCoding by : Orkun Köksalan