Eski zamanlarda sucuk;
Anadolu, Ön Asya, Mezopotamya ve Balkanlar’da Köy ve Göçebe kültürlerinde, Etin ömrünü uzatmak için Köy halkının ürettiği, kışa hazırlık yiyeceği idi.
GELENEKSEL SUCUK FERMENTE SUCUKTUR.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması beklenir.
FERMENTE SUCUĞUN GÖRÜNÜMÜ BAŞKADIR.
Geleneksel üretim süreci sebebiyle kıyma sucuğunun verdiği mozaik görünüme sahip olan fermente sucuklar kıvamı ve tadıyla ideal bir lezzet sunar.
FERMENTE SUCUKLARIN RENGİ KENDİNE HASTIR.
Fermente sucuklarda klasik renk Gülguni Kırmızı’dır. Kırmızı ve kahverengi arası olan bu renk, doğal kuruma sürecinde kendiliğinden oluşur.