Bratwurst Sosis Nedir? Pişirme Rehberi!
Apikoğlu Dana Bratwurst sosis, özenle seçilmiş dana etinin tuz ve baharatlar, hardal ve soğan ile harmanlandıktan sonra doğal kuzu bağırsağına doldurulması, füme fırınlarında gürgen ve meşe palamudu talaşları kullanılarak doğal ortamda tütsülenmesiyle üretilerek her yaşa hitap eden bir damak zevki sunar. Benzersiz tadıyla günün her saati tüketebileceğiniz Apikoğlu sosislerini arzuya göre ızgarada, mangalda, ocakta, barbeküde pişirebilir veya haşlayarak damak tadınıza uygun şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu içeriği dikkatli bir şekilde okuyarak sizlerde Bratwurst sosis pişirme teknikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz
Bratwurst Sosis Nasıl Pişirilir?
Apikoğlu markası tarafından özenle hazırlanmış olan sosisleri birçok farklı şekilde pişirebilirsiniz. Sizlere en popüler 3 pişirme tekniği hakkında bilgiler vereceğiz.
Haşlama Tekniği ile Bratwurst Sosis Pişirmek
Haşlama, Bratwurst sosisleri kaynayan suda, suyun yüzeyine çıkana kadar yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirebilirsiniz. Sonrasında kızarmış bir görüntü yakalamak için yağsız tavada ateş gösterebilirsiniz.
Izgara’da Bratwurst Sosis Pişirmek
Sosisleri ızgara yapmak için, orta ateşte bir ızgaraya koyun ve eşit şekilde renklenene kadar birkaç dakikada bir çevirerek 8-12 dakika pişirin.
Tavada Bratwurst Sosis Pişirmek
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve biraz sıvı yağ ekleyin. (Yağsız da pişirebilirsiniz.)
- Bratwurst sosislerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da 4-5 dakika pişirin.
- Sosislerin her tarafının iyice kahverengi olması gerektiğinden emin olun.
Fırında Pişirme Tekniği ile Bratwurst Sosis Pişirmek
Fırını önceden ısıtın: Fırınınızı 200°C'ye ayarlayın ve fırını ısıtın.
Sosisleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine biraz zeytinyağı veya sıvı yağ sürün. İsterseniz sosislerin üzerine baharatlar veya doğranmış soğan, biber gibi sebzeler ekleyebilirsiniz. Sosisleri hazırladığınız tepsiyi fırına yerleştirin ve 15-20 dakika boyunca pişirin.
Pişirme süresini kontrol edin; Pişirme süresi sosislerin boyutuna ve fırının sıcaklığına göre değişebilir. Sosislerin iç sıcaklığının 75°C'ye ulaştığından emin olmak için bir gıda termometresi kullanabilirsiniz.
Airfryer’da Bratwurst Sosis Pişirmek
- Airfryer'ı 200°C'ye ayarlayın ve ısıtın.
- Bratwurst sosislerini airfryer sepetine yerleştirin ve 6-7 dakika boyunca pişirin.
- Sosisleri yarı sürede çevirin ve diğer yarısını da pişirin.
- Sosislerin her tarafının iyice kahverengi olması gerektiğinden emin olun.
Bratwurst Sosisin Kabuğu Soyulur Mu?
Dana Bratwurst sosisin üretiminde tamamen doğal kuzu bağırsağı kullanılmaktadır. Bu sebepten sosislerimizin lezzetini ve yapısını koruması için soymadan tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
Apikoğlu Dana Bratwurst Sosis Çeşitleri ve Besin Değerleri
Apikoğlu Dana Bratwurst sosis üretiminde özenle seçilen dana eti hardal tozu, soğan, tuz ve eşsiz baharatlarla karıştırılır, hazırlanan karışım doğal kuzu bağırsaklarına doldurulur, füme fırınlarda meşe ve gürgen talaşları kullanarak doğal ortamlarda fümelenir.
Türk damak lezzetine uygun üretilmiş bir ürünümüzdür. Bratwurst sosis çeşitlerinin 100 gramında ortalama 13 gram protein bulunmaktadır.
Bratwurst ve Frankfurter Arasındaki Fark
Apikoğlu markasıyla formüle edilen Bratwurst ve Frankfurter sosisler en ideal dana eti ve özel seçilmiş baharatlarla hazırlanarak üretilmektedir. Dana Frankfurter ve Bratwurst sosisler özel talaşlar ile birlikte fümelenmektedir. Bratwust sosisimiz, frankfurterden farklı olarak lezzeti hardal ile taçlandırılmıştır.
Bratwurst 1300'lerde Nürnberg'de ortaya çıkan bir Alman sosisidir. Sulu fakat sert dokuludur. Frankfurters ise Viyana sosisi olarak da bilinir. Bratwurst'e göre daha yaygın olan bu lezzetli sosis ABD'de çok yaygın olarak tüketilmektedir. Her iki sosis de benzer şekillerde pişirilebilir.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir. DEVAMINI OKU
Sucuk ürünümüz ısıl işlem görmediği; Fermente olduğu için hassas bir üründür.
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Ortamda bulunabilen ve bozulmaya neden olan küf, maya gibi mikroorganizmalar... DEVAMINI OKU
Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir?
-Pastırma, Füme Etler gibi dilimli ürünlerin buzdolabından çıkartılıp... DEVAMINI OKU
Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.
Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir.
Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü... DEVAMINI OKU