Güveçte Apikoğlu Pastırmalı Kuru Fasulye
Malzemeler:
* 2 Su bardağı kuru fasulye
* 2 Soğan
* 2 Diş sarımsak
* 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
* 5 Sivri biber
* 2 Yemek kaşığı domates salçası
* 4-5 Domates
* Kaynar su
* Tuz
* 15 - 20 Dilim Apikoğlu parça pastırma
Hazırlanması:
1. Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. Altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun. İrice doğranmış biberleri katın. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
3. Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
4. Su kaynayınca Apikoğlu parça pastırmaları ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın. Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir. DEVAMINI OKU
Sucuk ürünümüz ısıl işlem görmediği; Fermente olduğu için hassas bir üründür.
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Ortamda bulunabilen ve bozulmaya neden olan küf, maya gibi mikroorganizmalar... DEVAMINI OKU
Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir?
-Pastırma, Füme Etler gibi dilimli ürünlerin buzdolabından çıkartılıp... DEVAMINI OKU
Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.
Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir.
Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü... DEVAMINI OKU