Sucuk ve Sosis Üretiminde Doğal Bağırsak Kullanmak Neden Önemlidir?
-Geleneksel sucuk ve sosis sadece doğal bağırsakla üretilir.
-Doğal bağırsaklarla üretilen sucuk ve sosislerin doğal bir aroması vardır ve doğal bağırsak sucuk ve sosisin olgunlaşma sürecini tümüyle destekleyen ve eşsiz aromatik tadını sürdürmesini sağlayan bir hava akışı yaratır.
-Doğal bağırsakla yapılan sucuk ve sosisler müşterilerin , geleneksel ve doğal yiyecek taleplerini karşılar.
-Doğal bağırsaklar birçok yöresel spesiyalin ana maddesidir ve on yıllardır – hatta yüzyıllardır- geleneksel tariflerden yapılan sucuk ve sosisler için en uygun koruma yöntemidir.
-Doğal bağırsaklar sucuk ve sosis yapımında geleneksel üretimin en önemli noktasıdır.
-Doğal bağırsakla yapılan sosisler eşsiz bir “çıtırdama sesi” çıkarır ve böylece tüketicinin hem lezzet hem duyusal tüm isteklerini karşılar.
-Doğal bağırsakla üretilen sosisler yumuşak ve sulu kalır.
-Doğal bağırsakların birçok formu sucuk ve sosislere doğal ve göz alıcı bir görünüş sağlar.
-Doğal bağırsaklar, dünyadaki en doğal koruma ve paketleme şeklidir.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir. DEVAMINI OKU
Sucuk ürünümüz ısıl işlem görmediği; Fermente olduğu için hassas bir üründür.
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Ortamda bulunabilen ve bozulmaya neden olan küf, maya gibi mikroorganizmalar... DEVAMINI OKU
Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir?
-Pastırma, Füme Etler gibi dilimli ürünlerin buzdolabından çıkartılıp... DEVAMINI OKU
Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.
Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir.
Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü... DEVAMINI OKU